Tuesday, 4 February 2014

SETELAH SEBULAN BERLALU..CECECE

Assalamualaikum semua,

Hohoho..lamenye tak update blog..almaklumlah..masuk je tahun baru aritu, busy mengalahkan PM uolss..haha(walaupun tak de orang baca blog aku,tp ada aku kesah?hehe)

Banyaknya benda nak sembang dalam blog ni..tp satu2 lah yek..

Yang busy aritu bukan apa..tengah bulan aritu kitorang satu family pergi Medan untuk cari kain untuk adik ahkak yang nak kawin bulan 4 nnt.hehe

Just nak citer la kan, before ahkak pergi Medan tu, ahkak ada la jumpa this one designer ni untuk tanyakan baju kaftan ahkak tu nanti, on the design, jenis kain and all lah.  Before jumpa tu, memang dah buat appointment nak jumpa, so hari yang tersebut tu ahkak pergi la jumpa.
But how frustrated I was,because actually there is nothing to discuss.  Padahal dalam email tu ahkak da cakap yang ahkak nak jumpa discuss without bringing the material so ahkak ingtkan bolehlah discuss on design ke apa.  Dia pulak tak bagitahu procedure yang dia cuma akan sketch bila ahkak bawak material. Then dia akan quote harga semua tu.

Takde la ahkak salahkan dia, cuma ahkak rasa sangat membazir masa pergi ke Bangsar tu tapi at the end apa yang dia cakap dengan ahkak beli kain chiffon 6 meter. That's it.  Actually, ahkak tak kesah kalau dia sketch dulu then quote harga, sebab ahkak memang nak ambik dia.  Meaning ahkak terus bayar deposit hari tu jugak.  Sebab bagi ahkak, kain tu more or less the same kalau chiffon tu kan.  Say la ada perubahan design, just tukar je la kan.  And I believe kalau tukar, it will not be major.

So, ahkak rasa confused sangat.  Mmmm..nak teruskan ke tak?  Last-last ahkak decide tak pelah.  Buat dengan orang lain.  Dia quote starting price for kaftan RM 400.  Which for me, for a famous designer like her, still ok la harga tu kan.  Its ok lah, ahkak dah jumpa this one boutique dekat shah alam yang boleh wat kaftan jugak.  Tapi tak pergi lagi je.  Dia quote murah sikit.  RM190+.  Tapi ahkak tengok design dia pun boleh tahan jugak.Meaning tak lah nampak tak professional ke apa.  Nanti pergi jumpa dia. Sebab busyyyyyyyyy sangat oiiiiiiiii..hahaha

Ok nanti ahkak update pasal trip to Medan. Maybe I have to do more than one post about Medan.  Apa yang ahkak boleh kata, memang best la.  Pergi pulak dengan whole family.  10 orang.  Memang meriah habis lah.hehehe

Ok daaaaa.. nnt i update lagi k..insyaAllah dalam masa terdekat. :)

No comments:

Post a comment